18.08.2021 kl. 08:58

Åpent for påmelding fra pressen: Kronprinsparet feirer jubileum med besøk til Modum

Mandag besøker Kronprinsparet UngInvest AIB Midtfylket i Modum. Besøket er en del av feiringen av Kronprinsparets Fonds 20 års jubileum. 

Kronprinsparet feirer 20 års bryllupsdag blant annet med besøk til UngInvest, som Kronprinsparets Fond har støttet i mange år. Foto: Katrine Lunke

Pengegaven Kronprinsparet fikk av regjeringen til bryllupet 25. august 2001 la grunnlaget for Kronprinsparets Fond, som arbeider for inkludering av unge i samfunnet. UngInvest er ett av de mange prosjektene som har fått støtte av Fondet. De driver en styrkebasert videregående skole med fem avdelinger i tidligere Buskerud. 

– Vi setter stor pris på det mangeårige samarbeidet og støtten vi har fått til å utvikle våre metodeverktøy, spre kunnskap og lære sammen med andre både i Norge og i utlandet. Kronprinsparet og Fondet har bidratt til å løfte fram ungdommenes stemmer og til at mange som ellers kunne ha falt utenfor har gjennomført videregående utdanning, sier Ingebjørg Mæland, leder i UngInvest AIB.

Den viktige innsatsen fra Ingebjørg Mæland og UngInvest ble trukket frem av H.K.H. Kronprins Haakon da han og Kronprinsessen nylig fortalte om livet sammen og engasjementet for ungdom som faller utenfor i NRKs «Sommer i P2». Kronprinsparet har besøkt læringstilbudet UngInvest AIB en rekke ganger, men har ikke tidligere besøkt avdelingen i Modum. 

 

Besøket skjer mandag 23. august fra klokken 12.00 til 13.45 på UngInvest AIB Modum, Nedre Nedmarken 9, 3370 Vikersund

Oppmøte senest klokken 11.45. 

Kronprinsparet skal få en omvisning, og vil snakke med ungdom underveis. De vil også få overrakt en visuelt spennende gave som elever har laget. 

Akkreditering innen fredag 20. august klokken 15.00 
til Irene Lystrup, daglig leder i Kronprinsparets Fond, irene@kppfond.no. Ved spørsmål, ring 41287656. Detaljert program sendes akkreditert presse.