19.05.2020 kl. 04:55

Egmont Fonden og Kronprinsparets Fond samarbeider videre for å styrke unge i Norge

Mediekonsernet Egmont Fonden har i hundre år støttet sårbare barn og unge i Danmark, og siden 2009 også i Norge. Nå forlenges samarbeidet med Kronprinsparets Fond, og de neste fem årene vil Egmont Fonden gi 10 millioner kroner til Fondets arbeid for at flere unge i Norge skal få gode liv. 

Egmont Fonden fortsetter innsatsen for sårbare ungdom i Norge, og forlenger avtalen med Kronprinsparets Fond til 2024. Egmont Fonden har vært med i utviklingen av det nye ungdomsprogrammet Flyt, som drives av Kronprinsparets Fond. Foto: Katrine Lunke / Apeland

- Det finnes ingen enkle og raske løsninger for å hindre utenforskap blant ungdom. Egmont Fonden ser verdien av å jobbe langsiktig for å styrke ungdom og vi er glade for at vi kan fortsette samarbeidet, sier Kristin Halvorsen, styreleder i Kronprinsparets Fond. 

- Egmont Fonden har et stort hjerte for de unge og bred kompetanse innen fagfeltet. Sammen kan vi bidra til at gode ideer og metoder spres på tvers av landegrensene, og at flere blir inspirert til å gjøre en innsats, sier Irene Løken Lystrup, daglig leder i Kronprinsparets Fond. 

Samarbeidet framover omfatter først og fremst det nye livsmestringsprogrammet Flyt, som Egmont Fonden og Kronprinsparets Fond har samarbeidet om å utvikle. Flyt er et tilbud til ungdom i tiendeklasse som ønsker å forberede sin egen framtid. I Flyt får ungdommene aktiviteter, nye fellesskap og nyttig kunnskap og målet er å bidra til at flere blir i stand til å gjennomføre videregående opplæring. Programmet startes opp i stadig flere kommuner, og videreutvikles fortløpende. 

Kronprinsparets Fond har hatt et partnerskap med Egmont Fonden siden 2016, og nå fortsetter samarbeidet ut 2024. Ved å samarbeide med Kronprinsparets Fond om utrulling og videreutvikling av Flyt vil Egmont Fonden delta i et viktig arbeid for sårbare ungdommer i Norge. 

- Egmont Fonden er en stiftelse med et dobbelt formål: Vi utvikler moderne medier og vi støtter utsatte barn, unge og familier. 

Samarbeidet med Kronprinsparets Fond gjør at vi når mange norske unge og sikrer høy kvalitet i arbeidet, sier Henriette Christiansen, direktør for Egmont Fondens støtte- og bevilgningsadministrasjon. 

Kort om Egmont Fonden

Egmont Fonden er et erhvervsdrivende fond som utvikler moderne medier og støtter utsatte barn, unge og familier. Det betyr at overskuddet fra mediekonsernet Egmont, som står bak Nordisk Film, TV 2 Norge, Lindhardt og Ringhof og Egmont Publishing, går til utvikling av egne medier samt til å støtte filmtalenter og utsatte barn og unge. Siden 1920 har denne støtten utgjort tilsammen 3 milliarder danske kroner. De siste årene har nesten 100 millioner danske kroner av overskuddet gått til allmennyttige aktiviteter i Danmark og Norge. I Norge støtter Egmont Fonden foruten Kronprinsparets Fond også Norske Kvinners Sanitetsforening og Røde Kors’ Kors på Halsen.