03.06.2020 kl. 20:38

Fire unge i nettmøte med Kronprinsen: Tålmodighet og kreativitet viktig i koronatiden

Tålmodighet, kreativitet og positiv tankegang har vært nyttig i tiden med hjemmeskole, mener fire unge som delte sine erfaringer med Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon i et nettmøte.

Kronprinsen inviterte fire ungdommer til en samtale om hvordan de har håndtert koronakrisen. Foto: Det kongelige hoff

Kevin Haviken Kathrud (16 år), Juan Lopez (18 år), Mohammad Said Aziz (20 år) og Savannah Svebakk-Bøhn (15 år) møtte Kronprinsen for å oppsummere tiden med hjemmeskole. De fire representerte prosjektene som støttes av Kronprinsparets Fond, henholdsvis læringstilbudet UngInvest AIB, mentorprogrammet Catalysts, iskremfabrikken Sandwich Brothers og livsmestringsprogrammet Flyt. 

Ungdommene fortalte om en annerledes vår med nye utfordringer, men med god oppfølging, både fra skole og prosjektene de er del av. Konklusjonen var at det har gått ganske bra, selv om hverdagen ble annerledes enn vanlig. 

– Hvis vi bare holder sammen, så går det egentlig bra. På UngInvest AIB har vi lært å se etter egne og andres styrker og muligheter, sa Kevin. Han fortalte at han hadde fått god bruk for styrken utholdenhet i koronatiden, for eksempel i forbindelse med videomøter med skolen, når læreren sliter med teknikken og elevene ikke kunne hjelpe fordi de var andre steder. 

– Jeg har bare vært i Norge ett år, så jeg var glad for at jeg hadde en mentor fra Catalysts da alt stengte, forklarte Juan. Også Said var opptatt av å være positiv i koronatiden og se framover.

– Nå ser jeg fremover, og håper at erfaringen fra Sandwich Brothers vil hjelpe meg til å få jobb. Drømmen er å bli politi eller gymlærer, sa Said. 

– For meg har kreativitet vært viktig. Jeg har måttet være kreativ for å finne på noe å gjøre hjemme så jeg ikke skulle bli helt gal, fortalte Savannah.
– Hadde jeg ikke klart det, ville det ikke gått så bra med familien min og meg! 

Kronprins Haakon satte pris på å få høre de unges erfaringer og var særlig imponert over Juan som har vært ett år i landet og allerede snakker godt norsk.