21.11.2018 kl. 17:06

Kristin Halvorsen ny styreleder i Kronprinsparets Fond

Kristin Halvorsen (58) blir fra 1. januar styreleder i Kronprinsparets Fond. – Jeg er veldig glad for dette vervet, og ser fram til å bidra til Fondets formål, sier hun.

Kristin Halvorsen blir ny styreleder i Kronprinsparets Fond

Kristin Halvorsen er direktør i CICERO Senter for klimaforskning. Hun var stortingsrepresentant for SV fra 1989 til 2013 og partileder fra 1997 til 2012. I regjeringen Stoltenberg II var hun finansminister og kunnskapsminister.  

– Det er svært positivt at Kronprinsparet løfter fram arbeid som bidrar til å inkludere ungdom i fellesskap og gir dem mulighet til å realisere sine drømmer og mål. Jeg gleder meg til å bruke mine erfaringer til å støtte opp om dette viktige ungdomsarbeidet, sier Kristin Halvorsen.  

Halvorsen overtar etter Odd Christopher Hansen, som har sittet i styret siden 2009, og hatt styreledervervet siden sommeren 2017. 

– Det har vært en god utvikling i Fondet, og vi har støttet mange nyskapende prosjekter. Prosjektene, sekretariatet, styret og Fondets støttespillere i næringslivet har stor kunnskap om ungdom og utenforskap, og kraft til å gjøre en forskjell, sier Hansen. 

 Styret, som Kristin Halvorsen nå skal lede, består av H.K.H. Kronprins Haakon, H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit, Johannes Heggland, Mawra Mahmood, Camilla Stoltenberg, Susanne Munch Thore og Ole Edvard Wold-Reitan.