12.06.2019 kl. 07:09

Kronprinsparets Fond satser videre på UngInvest AIB og Sandwich Brothers

Kronprinsparets Fond fortsetter å støtte det styrkebaserte skoletilbudet UngInvest i Buskerud og den inkluderende isprodusenten Sandwich Brothers. Det besluttet Fondets styre nylig. 

FOKUS PÅ STYRKER: Kronprins Haakon sto i januar for den offisielle åpningen av en ny avdeling for UngInvest AIB på Gol i Hallingdal. Læringstilbudet får 80 prosent av unge som har falt utenfor ordinær skole til å gjennomføre videregående.

– Vi vurderer jevnlig hvilke prosjekter som bidrar best til vårt formål om å inkludere unge i samfunnet. Vi ser også på hvor vår hjelp betyr mest. Målet er å styrke prosjekter slik at de kan komme enda flere unge til gode, sier styreleder Kristin Halvorsen.

Styrkebasert opplæring sprer seg

UngInvest AIB er det prosjektet Kronprinsparets Fond har støttet lengst, helt siden 2011. Her får over 200 unge hvert år hjelp til å gjennomføre videregående utdanning, gjennom et styrkebasert tenkesett. Fondet vil bidra til å spre metoden.

– Vi ser at vi er i ferd med å lykkes. Det er stor interesse for det UngInvest får til i Buskerud, og vi ser at metoden sprer seg til flere deler av landet. Det vil vi gjerne støtte, sier Halvorsen.

Sandwich Brothers har fått støtte av Kronprinsparets Fond siden i fjor. De gir flyktninggutter en introduksjon til det norske arbeidslivet gjennom produksjon og salg av sandwich-is.

Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet med denne unike sosiale entreprenøren, sier Halvorsen. 

Prosjektet Catalysts, som kobler unge med flerkulturell bakgrunn med mentorer i næringslivet, er midt i en avtaleperiode og var ikke oppe til vurdering i denne omgangen. 

 

Avslutter med VIBRO etter fem år

Samarbeidet med den flerkulturelle ungdomsorganisasjonen VIBRO avsluttes, etter fem år.

– VIBRO har fått til mye bra for unge, og det har vært spennende å samarbeide med dem. Nå tror vi ikke vår støtte er avgjørende for organisasjonens videre liv, og ønsker dem lykke til videre på egen hånd, sier styrelederen. 

 

Kronprinsparets Fond tilfører kapital, kompetanse og nettverk til prosjekter som trekker unge inn i samfunnslivet. Foruten UngInvest AIB, Sandwich Brothers og Catalysts, har Fondet et eget prosjekt som heter Flyt. Flyt hjelper unge i overgangen fra ungdomsskolen til videregående.