15.06.2020 kl. 13:59

Kronprinsparets Fond støtter Stiftelsen Dale Oen Experience

Kronprinsparets Fond har bestemt å støtte stiftelsen Dale Oen Experience. Dale Oen har fra sin base i Øygarden utenfor Bergen utviklet flere gode mestringstilbud for ungdom.

-Vi gleder oss veldig til å samarbeide med Kronprinsparets Fond! Vi håper dette bidrar til at enda flere unge kan være med på våre turer, leire og ekspedisjoner, sier Vibeke og Robin Dale Oen, stifterne bak Dale Oen Experience.

– Dale Oen gjør en veldig god jobb, har flere fine initiativer og jobber målrettet med ungdommene, sier Kristin Halvorsen, styreleder i Kronprinsparets Fond. 

Beslutningen om å inngå samarbeid med Dale Oen Experience kom etter en vurdering av mer enn 70 ungdomstiltak siden januar. Dale Oen Experience blir ett av fire prosjekter Fondet vil bidra til å løfte. De andre er læringstilbudet UngInvest AIB, mentorprogrammet Catalysts og iskremfabrikken Sandwich Brothers. Fondet bidrar med kompetanse, penger og nettverk for at prosjektene skal bli bærekraftige og kunne vokse.    

– Dette er det beste som har skjedd siden vi startet i 2012, sier Robin Dale Oen. Han realiserer drømmen han hadde sammen med sin avdøde bror, svømmeren Alexander Dale Oen. 

Målet er å tilby unge muligheter til å utfordre seg selv mentalt og fysisk, gjennom bruk av naturen. Siden starten har flere tusen barn og unge fra 8 til 18 år fått utfordringer gjennom vinter-, sommer- og høstleire og valgfag i skolene. Dale Oen har 20 sertifiserte instruktører og et stort antall frivillige hjelpere. 

- Kronprinsparets Fond arbeider for at alle unge skal bli inkludert og engasjert i samfunnet. Dale Oen gjør en fantastisk innsats for å gi unge mestringsopplevelser, og vi ser fram til å bidra til at enda flere unge kan finne glede i naturen og oppdage egne evner hos Dale Oen, sier Irene Lystrup, daglig leder i Kronprinsparets Fond. 

 

Kontaktpersoner:

Robin Dale Oen, grunnlegger av Dale Oen Experience, tlf. 405 55 800

Irene L. Lystrup, daglig leder i Kronprinsparets Fond, tlf. 412 87 656