21.06.2018 kl. 04:00

Kronprinsparets Fond vil styrke Sandwich Brothers og Catalysts

Etter å ha vurdert 140 prosjekter som arbeider for inkludering av unge, inngår Kronprinsparets Fond samarbeidsavtaler med International Sandwich Brothers og Catalysts.

JUBEL FOR NYTT SAMARBEID: Fra venstre: Tonje G. Apeland i Kronprinsparets Fond, Rasheed Dodakh, Karin Mogstad, Alvin Adnan Alnabhani og Siri Lyngstad Elvsborg fra Sandwich Brothers, Magne Jakobsen, Viktoriia Vlasenko, Erik Bitar Linnerud og Trine Munkvold Lindset fra Catalysts og Monika Egeland Hammer fra Kronprinsparets Fond. Foran: Christoffer Naustdal Hjelm og Ali Faez Khalifa fra Sandwich Brothers, Lisa Cooper og Sarah M. Przedpelska fra Catalysts.

– Vårt mål er at unge skal føle seg inkludert og kan delta i samfunnet, og vi har lett etter flere prosjekter som bidrar godt, og som kan bli enda bedre med vår hjelp. Det har vi funnet i disse to, sier Tonje Glorvigen Apeland, fungerende daglig leder i Kronprinsparets Fond. 

Sandwich Brothers gir arbeidstrening til enslige flyktninggutter. Guttene får lønnet deltidsjobb med å lage og selge iskremsandwich i Oslo og omegn. Prosjektet blir en del av Fondets portefølje fra høsten. 

– Vi ønsker å gi gutter som kommer fra krig og konflikt nye muligheter i et helt nytt land, sier daglig leder Siri Lyngstad Elvsborg. – Nå vil vi kunne hjelpe enda flere unge, nye nordmenn i inn i arbeidslivet og det norske samfunnet, sier gründer Christoffer Naustdal Hjelm.

 

Catalysts er et mentorprogram som kobler ungdom i alderen 15-30 år med flerkulturell bakgrunn med mentorer som kan hjelpe dem å lykkes med skole, arbeidsliv og livet generelt. Mentorene hjelper ungdommen med å sette seg mål for fremtiden. Prosjektet startet i Oslo, og er nå også i Hordaland, Akershus og Østfold. Det blir en del av Fondets portefølje fra 2019. 

– Dette gjør at vi kan nå enda flere unge, vise kraften i mentoring og hvordan det virkelig gjør en forskjell for ungdom, sier Lisa Cooper, gründer og daglig leder i Catalysts. 

 

– Vi har vurdert svært mange gode prosjekter for ungdom i Norge, og er imponert over både kreativitet og innsats, forteller Tonje Glorvigen Apeland. Sandwich Brothers og Catalysts ble valgt ut etter at et utvalg av gode ungdomsprosjekter fikk presentere seg for Kronprinsparet, Fondets styre og næringslivspartnere. 

Kontaktpersoner: 

Siri Lyngstad Elvsborg, daglig leder i International Sandwich Brothers, tlf. 488 69 886

Lisa Cooper, daglig leder i Catalysts, tlf. 901 33 927

Tonje G. Apeland, fungerende daglig leder i Kronprinsparets Fond, tlf. 90 50 60 20