27.09.2021 kl. 09:48

Kronprinsparet feirer jubileum med besøk til Modum

Kronprinsparet besøker UngInvest AIB Midtfylket i Modum onsdag 13. oktober. Dette er en del av feiringen av at Kronprinsparets Fond i år fyller 20 år.

Kronprinsparet besøker UngInvest i Modum 13. oktober. Foto: Katrine Lunke

Pengegaven Kronprinsparet fikk av regjeringen til bryllupet 25. august 2001 la grunnlaget for Kronprinsparets Fond, som arbeider for inkludering av unge i samfunnet. UngInvest er ett av de mange prosjektene som har fått støtte av Fondet. De driver en styrkebasert videregående skole med fem avdelinger i tidligere Buskerud. 

– Vi setter stor pris på det mangeårige samarbeidet og støtten vi har fått til å utvikle våre metodeverktøy, spre kunnskap og lære sammen med andre både i Norge og i utlandet. Kronprinsparet og Fondet har bidratt til å løfte fram ungdommenes stemmer og til at mange som ellers kunne ha falt utenfor har gjennomført videregående utdanning, sier Ingebjørg Mæland, leder i UngInvest AIB.

Den viktige innsatsen fra Ingebjørg Mæland og UngInvest ble trukket frem av H.K.H. Kronprins Haakon da han og Kronprinsessen nylig fortalte om livet sammen og engasjementet for ungdom som faller utenfor i NRKs «Sommer i P2». Kronprinsparet har besøkt læringstilbudet UngInvest AIB en rekke ganger, men dette blir første gang de besøker avdelingen i Modum. 

 

Besøket skjer onsdag 13. oktober fra klokken 10.30 til 12.00 på UngInvest AIB Modum, Nedre Nedmarken 9, 3370 Vikersund.

Oppmøte senest klokken 10.15. 

Kronprinsparet skal få en omvisning, og vil snakke med ungdom underveis. De vil også få overrakt en visuelt spennende gave som elever har laget. 

Akkreditering innen mandag 11. oktober klokken 15.00 
til Irene Lystrup, daglig leder i Kronprinsparets Fond, irene@kppfond.no. Ved spørsmål, ring 41287656. Detaljert program sendes akkreditert presse.