25.08.2021 kl. 12:41

Kronprinsparets Fond er 20 år i dag! 

I dag er det 20 år siden Kronprinsesse Mette-Marit og Kronprins Haakon giftet seg og opprettet Kronprinsparets Fond. De neste fem årene vil Kronprinsparets Fond hjelpe 10 000 unge i Norge.

KAKEFEST: Ungdom ved UngInvest bakte og pyntet kaker til Kronprinsparets besøk i anledning Fondets 20 års jubileum denne uken. Besøket ble utsatt på grunn av koronakarantene, så det får bli nye kaker når gjestene endelig kommer.

Planen var at jubileet skulle feires med en lunsj på Skaugum sammen med 20 ungdommer fra prosjektene Kronprinsparets Fond har jobbet tettest med og besøk til UngInvest AIB Midtfylket i Modum på mandag. Men som følge av koronasmitte og karantene i Kronprinsfamilien er markeringene utsatt.

På UngInvest AIB hadde forberedelsene til besøket pågått for fullt hele helgen og kakene var ferdig pyntet da avlysningen kom. Dermed ble det kakefest likevel, men uten Kronprinsparet.  

Kronprinsparets Fond støtter prosjekter som styrker ungdom, og vil bidra til at alle føler tilhørighet og kan delta i samfunnet. Fondet jobber i dag med læringstilbudet UngInvest AIB, iskremfabrikken Sandwich Brothers, mentorprogrammet Catalysts og ungdomsaktivitetssenteret Dale Oen Experience, i tillegg står Fondet bak ungdomsprogrammet Flyt. Tidligere har Fondet støttet og samarbeidet med VIBRO, Trivselseder, Lærervikaren, Drive (tidligere Kjør for livet), Pøbelprosjektet og GatekunstAkademiet.  

Regjeringens folkegave til Kronprinsparet i 2001, én krone for hver nordmann, dannet grunnlaget for Fondet. I dag er partneres engasjement for ungdom viktig for Fondets arbeid. Kronprinsparets Fonds arbeid støttes av DNB, Egmont Fonden, North Star, Selvaag, Sparebankstiftelsen DNB, Stiftelsen Dam, Wilstar, Apeland, McKinsey & Company, TRY og Wiersholm. 

Kronprinsparets Fonds ambisjon for de neste fem årene er å bidra til at 10 000 unge i Norge skal kunne oppleve mestring, delta i samfunnet og gjennomføre en utdanning. Pandemien har rammet mange unge, og vårt arbeid oppleves viktigere enn noen gang.