02.03.2023 kl. 13:00

Kronprinsparets Fond satser videre på UngInvest AIB

Kronprinsparets Fond fortsetter å støtte det styrkebaserte skoletilbudet UngInvest AIB. Det besluttet Fondets styre nylig. Håpet er å bidra til at enda flere unge kan få hjelp til å gjennomføre videregående skole.

SAMMEN FOR Å STYRKE UNGDOM: Fra venstre Tonje G. Apeland, Kronprinsparets Fond, Ingebjørg Mæland og Åse Wilskog Falch, begge UngInvest AIB og Irene Løken Lystrup, Kronprinsparets Fond. Foto: Katrine Lunke / APELAND

UngInvest AIB driver fem avdelinger i tidligere Buskerud, og gir ungdom som trenger det en annen vei gjennom utdanningssystemet. 

– Vi er veldig glade for at vi kan fortsette å samarbeide med Kronprinsparet og Fondet. De har bidratt til at mange som ellers kunne ha falt utenfor, har gjennomført videregående skole og fått gode liv, sier Ingebjørg Mæland, virksomhetsleder i UngInvest AIB.

– Vi støtter og samarbeider med prosjekter som inkluderer unge i samfunnet. Målet er å styrke prosjektene slik at de kan komme enda flere unge til gode. UngInvest AIB har unik kompetanse og unike resultater, og vi vil gjerne fortsette å bidra til at flere kan lære og kopiere deres metoder, sier Irene Lystrup, daglig leder i Kronprinsparets Fond.

 

Styrkebasert opplæring sprer seg

UngInvest AIB er det prosjektet Kronprinsparets Fond har støttet lengst, helt siden 2011. Hvert år får flere enn 200 unge hjelp til å gjennomføre videregående skole, gjennom et styrkebasert tenkesett og et likeverdig læringsfellesskap. 

Målet for samarbeidet er utvikling og skalering av UngInvest AIB, og å gjøre UngInvest-tilbud tilgjengelig for unge over hele landet. Den nye samarbeidsavtalen gjelder ut 2026.